HOTSCRIPT. uCoz. Ro Va ofera Teme, Scripturi, Sabloane, Aspecte Module, Javascript, Teme ucoz traduse

Acasa » Ad Board

Main » Ad Board » Limba Romana » Texte Argumentative

Text argumentativ despre relaţia dintre rolul şi importanţa ideilor


Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre relaţia dintre rolul şi importanţa ideilor, pornind de la ideea identificată/ideile identificate în următoarea afirmaţie: "Ideile controlează lumea "(James Abraham Garfield).


      Motorul lumii a fost întotdeauna acţiunea. A acţiona înseamnă a lua atitudine, iar atitudinea este declanşată întotdeauna de o idee.
   Este foarte adevărat că pentru a schimba ceva în viaţa ta personală sau în lumea în care trăieşti trebuie să acţionezi. Atitudinea contemplativă sau pasivitatea este păguboasă şi uneori chiar (auto)distructivă. A lua atitudine înseamnă a avea curajul de a acţiona în numele a ceea ce crezi. De la lucruri simple, până la cele măreţe.
      Pe de altă parte, ideile formează un teritoriu aparte în care omul poate să fie liber şi să-şi exploreze limitele imaginaţiei, să se sustragă presiunii cotidiene.

Retragerea în lumea ideilor poate fi o formă de evadare, de plonjare din banalitate într-un alt univers, compensativ. În universul ideatic, individul reuşeşte să obţină o libertate de care este privat în lumea faptică.
      Toate lucrurile importante din lumea de azi, reperele civilizaţiei umane, au avut ca punct de plecare o idee care s-a înfăptuit prin acţiune. De aceea, consider
că importanţa ideilor în viaţa omului este semnificativă şi că acesta ar trebui încurajat să acorde timp dezvoltării ideilor sale, dar şi punerii lor în practică.
      A trăi numai în lumea ideilor înseamnă a fi un visător, iar a trăi doar sub semnul acţiunii, preluând ideile altora, înseamnă a fi un robot.

      În concluzie, cred că mersul lumii, evoluţia acesteia, este rezultatul fericitei puneri în acţiune a unor idei valoroase. Prin idee influenţezi lumea, doar în măsura în care ideea e urmată de faptă. Ideile nu pot controla lumea decât dacă se înfăptuiesc.
Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!

  Adaugat de
: Administrator
  Etichetetext argumentativ citat james abrah, text argumentativ, ideile controleaza lumea james abra

  Vizualizari: 4374   Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]

Cel mai bun site de RIP !

ParteneriStatistici Trafic
schimb de likeuri ClickLink.ro