HOTSCRIPT. uCoz. Ro Va ofera Teme, Scripturi, Sabloane, Aspecte Module, Javascript, Teme ucoz traduse

Acasa » Ad Board

Main » Ad Board » Limba Romana » Texte Argumentative

Text argumentativ despre prietenie


 Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre prietenie, pornind de la ideea identificată/ ideile identificate în următoarea afirmaţie: O prietenie adevărată nu ţine seama decât de propriile ei legi. Iubeşti pe cineva, pentru că îl iubeşti, nu pentru că e inteligent, bun moral, bogat sau sărac (Mircea Eliade).

  Cred că marile prietenii, dar şi marile iubiri, în viaţă, la fel ca şi în literatură, se bazează pe o alegere spontană, independentă de calităţile sau defectele celui care ne este prieten sau de care ne-am îndrăgostit. O dovadă care să-mi susţină afirmaţia aş extrage-o din romanul Micul prinţ de Antoine de Saint-Exupéry, în care prietenia este prezentată în manieră metaforică prin intermediul unui băieţel care îmblânzeşte o vulpe. Faptul că o prietenie adevărată nu ţine seama decât de propriile ei legi este subliniat în mod indirect chiar de afirmaţia vulpii. Ea îi spune micului prinţ că nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi.Pentru a vedea intregul material trebuie sa descarci fisierul !

Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!

  Adaugat de
: Administrator
  Eticheteo prietenie adevarata nu tine seama

  Vizualizari: 2346   Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]

Cel mai bun site de RIP !

ParteneriStatistici Trafic
schimb de likeuri ClickLink.ro