HOTSCRIPT. uCoz. Ro Va ofera Teme, Scripturi, Sabloane, Aspecte Module, Javascript, Teme ucoz traduse

Acasa » Ad Board

Main » Ad Board » Limba Romana » Texte Argumentative

Text argumentativ despre prietenie    Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre prietenie, pornind de la ideea identificată/ ideile identificate în următoarea afirmaţie:
 "O prietenie adevărată nu ţine seama
decât de propriile ei legi. Iubeşti pe cineva, pentru că îl iubeşti, nu pentru că e inteligent, bun moral, bogat sau sărac"   (Mircea Eliade).


      Cred că marile prietenii, dar şi marile iubiri, în viaţă, la fel ca şi în literatură, se bazează pe o alegere spontană, independentă de calităţile sau defectele celui care ne este prieten sau de care ne-am îndrăgostit. O dovadă care să-mi susţină afirmaţia aş extrage-o din romanul Micul prinţ de Antoine de Saint-Exupéry, în care prietenia este prezentată în manieră metaforică prin intermediul unui băieţel care îmblânzeşte o vulpe. Faptul că o prietenie adevărată nu ţine seama decât de propriile ei legi este subliniat în mod indirect chiar de afirmaţia vulpii. Ea îi spune micului prinţ că nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi.
      Dar prietenia reprezintă şi o legătură bazată pe anumite afinităţi spirituale greu de înţeles de cei care se află în afara acestei legături, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul prieteniei dintre mondenul Fred Vasilescu şi intelectualul de modă veche G.D. Ladima, personajele romanului Patul lui Procust de Camil Petrescu. În ciuda faptului că Fred are preocupări total diferite de cele ale lui Ladima, mondenul aviator îl consideră pe visătorul Ladima un frate bun, singura persoană din lume căreia i-ar putea încredinţa taina nefericitei lui iubiri.
      În concluzie, cum spunea şi Aristotel, prietenia înseamnă un suflet în două trupuri; o inimă în două suflete.
Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!

  Adaugat de
: Administrator
  Etichetetext argumentativ despre prietenie, text argumentativ despre prietenie , prietenie, afirmatie eliade, citat mircea eliade prietenie

  Vizualizari: 12229   Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]

Cel mai bun site de RIP !

ParteneriStatistici Trafic
schimb de likeuri ClickLink.ro