HOTSCRIPT. uCoz. Ro Va ofera Teme, Scripturi, Sabloane, Aspecte Module, Javascript, Teme ucoz traduse

Acasa » Ad Board

Main » Ad Board » Limba Romana » Texte Argumentative

Text argumentativ despre cumpătare


    Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre cumpătare, pornind de la următoarea afirmaţie:
 "Tot ce e folositor poate fi stricăcios; e numai chestie de măsură"   (Titu Maiorescu, Cugetări şi aforisme).          Afirmaţia lui Titu Maiorescu este pe deplin îndreptăţită, întrucât şi în opinia mea cumpătarea este necesară în orice împrejurare, prin cumpătare înţelegând măsură  şi o oarecare detaşare de orice aspecte ale vieţii, cosiderate bune sau rele.
      În primul rând, folositoare pot fi orice acumulări materiale sau cognitive, dar când ele devin ţeluri în sine, acestea pot deveni ,,stricăcioase" prin pierderea măsurii. De exemplu, bunăstarea materială este de dorit, dar nu în detrimentul onestităţii sau a binelui propriei familii, ca în nuvela Moara cu noroc de Ioan Slavici.
      În al doilea rând, evoluţia tehnologică a făcut viaţa mai uşoară, mai confortabilă pentru oameni, dar este ea oare şi sănătoasă? Un efect nefast al tehnologizării accentuate din ultimele decenii este poluarea, cu efecte atât de nocive
asupra sănătăţii noastre. Alimentarea cu produse care nu pot fi numite ecologice, de exemplu, are ca efect dezvoltarea unor boli incurabile în rândul populaţiei.
      Prin urmare, bunurile şi darurile vieţii sunt bune doar dacă sunt folosite cu chibzuinţă,
adică cu măsură sau cumpătare.
Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!

  Adaugat de
: Administrator
  Etichetetext argumentativ cumpatare citat t, text argumentativ despre, text argumentativ, cumpatare titu maiorescu, text argumentativ cumpatare

  Vizualizari: 2315   Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]

Cel mai bun site de RIP !

ParteneriStatistici Trafic
schimb de likeuri ClickLink.ro