HOTSCRIPT. uCoz. Ro Va ofera Teme, Scripturi, Sabloane, Aspecte Module, Javascript, Teme ucoz traduse

Acasa » Ad Board

Main » Ad Board » Limba Romana » Texte Argumentative

Text argumentativ despre copilărie 2    Scrie un text argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre copilărie, pornind de la ideea identificată/ ideile identificate în următoarea afirmaţie:
 "Există vârsta de aur: e vârsta
copilăriei, a neştiinţei; de îndată ce ştim că vom muri, copilăria s-a terminat"
(Eugen Ionescu).


      Un prim argument se referă chiar la bucuria, ingenuitatea şi puritatea privirii cu care copilul încearcă să cuprindă lumea şi pe care orice observator, cât de cât atent, nu poate să nu o remarce. Copilul percepe universul înconjurător ca pe un spaţiu magic, de basm.
     De aceea, el nu are conştiinţa existenţei tragice pe care mulţi dintre noi o vom căpăta odată cu înaintarea în timp. Inocenţa în care trăieşte copilul poate fi asemănată cu starea eroului din basmul Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, care descoperă nemurirea şi, până să ajungă în Valea Plângerii, duce o existenţă paradisiacă.
      Un alt exemplu al inocenţei în care trăieşte copilul până în momentul în care
conştientizează existenţa morţii îl putem descoperi în Hronicul şi cântecul vârstelor. Aici, memorialistul Lucian Blaga işi aminteşte că atunci când era foarte mic, împreună cu un tovarăş de joacă încerca să rupă cerul în două: fixau cu privirea un punct de pe cer şi apoi porneau în direcţii opuse, sperând că în felul acesta bolta se va sfâşia şi ei vor descoperi ce e dincolo de ea. Jocul acesta copilăresc înecetează însă brusc în momentul în care, la doar doisprezece ani, pierzându-şi tatăl, înţelege ce înseamnă viaţa şi moartea.
      În concluzie, conştientizarea morţii duce la sfârşitul subit al copilăriei.
Atentie : Textul de mai sus este doar un preview al referatului, pentru a vedea daca continutul acestui referat te poate ajuta. Pentru varianta printabila care poate sa contina imagini sau tabele apasa butonul de 'download' !!!

  Adaugat de
: Administrator
  Etichetecopilarie text argumentativ romana, text argumentativ, text argumentativ despre copilarie, citat copilarie eugen ionescu, copilaria, eugen ionescu

  Vizualizari: 2210   Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]

Cel mai bun site de RIP !

ParteneriStatistici Trafic
schimb de likeuri ClickLink.ro